Huurprijzen


Hoe wordt de huurprijs berekend?

De huurprijs wordt berekend op basis van het aantal gehuurde dagen en in uitzonderlijke gevallen op het aantal afgelegde kilometers. De basisprijs varieert in functie van de wagencategorie. De verzekering voor Burgerlijke aansprakelijkheid, de opties van het voertuig en de onderhoudskosten zijn inbegrepen.

Voor elke begonnen duur van 24 uur wordt een huurdag aangerekend. Avis biedt u 29 minuten extra aan om uw huurwagen terug binnen te brengen.

Wij hanteren verschillende tariefsoorten om aan te sluiten bij al uw wensen/noden:
- Lokale tarieven voor dag-, weekend- en weekhuur
- Bestelwagentarieven
- Vakantietarieven (zowel zomer als winter)
- Aangepaste tarieven voor bedrijven die frequent huren in BelgiŽ en/of het buitenlandDekking/Verzekeringen

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Het verhuurde voertuig is verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid volgens de wettelijke bepalingen. Indien u dit wenst, kunt u kennis nemen van de exacte voorwaarden van deze verzekering op de hoofdzetel van Avis Belgium.

In landen waar het voertuig mag rijden, dekt de burgerlijke aansprakelijkheid lichamelijke en materiŽle schade veroorzaakt aan derden die niet in fout zijn op het ogenblik van het ongeval. Indien de bestuurder een ongeval veroorzaakt met gewonden, zal een franchise van 150,00 € (excl. btw) op hem verhaald worden.

Verzekering van de inzittenden (Super) PAI

De Personal Accident Insurance (PAI) is een dekking die de inzittenden (bestuurder en passagiers) tot een zekere limiet beschermt tegen de financiŽle gevolgen van een ongeval. De Super PAI garandeert een dekking met hoge dekkingsgraad in geval van invaliditeit en overlijden. De volgende prestaties zijn gedekt tot een vaste dekkingsgraad: medische onkosten, bijstand, bijkomende reisonkosten, vervanging van sleutels, persoonlijke bezittingen en bagage.

Op eenvoudige vraag, kunt u de condities van deze dekking inzien.

MateriŽle schade (Super) CDW

Als huurder bent u verantwoordelijk voor alle schade aan het voertuig en voor de financiŽle gevolgen ervan. Collision Damage Weaver (CDW) is een dekking tegen algemeen risico in geval van schade. CDW is inbegrepen in de meeste standaardtarieven en herleidt uw financiŽle aansprakelijkheid tot de franchise. U kunt de franchise verminderen door de dekking Super CDW af te sluiten. Voor luxewagens (categorie L) en bestelwagens gelden bijzondere voorwaarden. Vraag meer informatie over deze dekking bij uw reservatie of wanneer u de wagen gaat oppikken.

Dekking tegen diefstal (Super) TP

Als huurder bent u verantwoordelijk voor de financiŽle gevolgen van diefstal van het voertuig of onderdelen ervan. Theft Protection (TP) is een dekking tegen algemeen risico in geval van diefstal. TP is inbegrepen in de meeste standaardtarieven en herleidt uw financiŽle aansprakelijkheid tot de franchise. U kunt de franchise verminderen door de dekking Super TP af te sluiten. Voor luxewagens (categorie L) en bestelwagens gelden bijzondere voorwaarden. Vraag meer informatie over deze dekking bij uw reservatie of wanneer u de wagen gaat oppikken.

Dekking tegen glasbreuk (WDW)

Als de huurder de dekking Windshield Damage Weaver (WDW) onderschrijft, wordt hij vrijgesteld van verantwoordelijkheid voor beschadiging van de voorruit of andere ruiten.Extra Kosten

Luchthaven- en stationtoeslag

In alle stations die zich bevinden op een luchthaven of in een spoorwegstation wordt een supplement aangerekend van 20,00% (excl. btw) met een minimum van 50,00 € (excl. btw).

Milieutoeslag

De wetgeving oefent een grote druk uit op de afval- en afvalwaterverwerking, waardoor wij verplicht zijn de eindverbruiker te laten deelnemen in de onkosten. Op elk contract zal een milieutoeslag of "Eco surcharge' van 4,00 € (excl. btw) aangerekend worden.

Inschrijvingstaks

In de meeste landen is er sprake van een '(Vehicle) Registration Fee' of inschrijvingstaks. Deze taks wordt afzonderlijk vermeld en dekt de inschrijvingskosten van het voertuig, het vignet,… Elk land rekent een vast bedrag aan per contract of per huurdag.

Speciale uitrusting

Als u speciale uitrusting wenst (kinderzitje of babystoel en in sommige landen sneeuwkettingen), raden wij u aan om dit reeds te vermelden op het moment van de reservatie.

Brandstof

Als u de huurwagen niet terugbrengt met een volle brandstoftank wordt u naast de brandstofkosten tevens een vergoeding voor de dienstverlening aangerekend van 10,00 € (excl. btw) in dowtown locaties en 12,00 € (excl. btw) op luchthavens en in treinstations.

Als alternatief stellen we u de 'Prepaid Fuel'-optie voor: bij de aanvang van uw wagenhuur beslist u een volle tank te kopen. Zo moet u de wagen niet meer voltanken alvorens u hem terugbrengt. Indien u voor deze optie kiest, zal u een volle brandstoftank aangerekend worden, onafhankelijk van de resterende hoeveelheid brandstof in uw tank.