Avis autoverhuur: Persberichten

LAATTIJDIG INLEVEREN VAN UW HUURAUTOAUTO


IK GA MIJN HUURAUTO LATER INLEVEREN DAN VOORAF AFGESPROKEN. KAN DAT?

Wij begrijpen dat u vertraagd kan zijn, zo wij doen ons best om flexibel te zijn. Als u vertraging oploopt of als u uw autohuur wil verlengen – zorg dan dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Als u het voertuig later inlevert – zonder ons hiervan vooraf op de hoogte te stellen – dan kan er een toeslag voor het te laat retourneren van het huurvoertuig doorbelast worden.


Hoe wordt deze toeslag belast?
    Als u het huurvoertuig later inlevert dan de afgesproken datum en tijd, wordt de toeslag belast.
    Als u 24 uur later het huurvoertuig nog niet heeft ingeleverd, dan wordt er nogmaals een toeslag belast.
    Voor iedere 24 uur dat u het huurvoertuig later inlevert zal de toeslag worden belast, totdat u het huurvoertuig inlevert.

Als u het huurvoertuig later inlevert dan de vooraf afgesproken tijd betaald u naast deze toeslag per dag ook de extra huurkosten van het voertuig.

Hoeveel is deze toeslag?

Dit hangt af van het land waar de huur heeft plaatsgevonden. De dagelijkse toeslag is (incl. BTW):
  £12
  CHF16.20
  125 (DKR, NKR of SKR)
  Tussen €10 en €12.30 (afhankelijk van het land)

Huurovereenkomst:

Bekijk altijd de huurvoorwaarden van het land van huur voordat u het huurcontract ondertekend. U kunt de relevante contactgegevens om in contact te komen met de verhuurlocatie op het huurcontract vinden.


NUTTIGE TIPS VOOR HET HUREN VAN EEN AUTO

Vermijd tijdverlies en misverstanden met de tips van Avis

Nu de vakantie voor de deur staat, beginnen vele Belgen aan de praktische voorbereidingen van hun reis. Om bij het huren van een auto zo weinig mogelijk tijd te verliezen en een vlotte afhandeling te verzekeren, geeft Autoverhuurmaatschappij Avis vakantiegangers een aantal handige tips mee. Een gouden tip is alvast: regel zo veel mogelijk op voorhand. In vakantieperiodes kan het erg druk zijn. Het huren van een auto doet u dus best voor u vertrekt. Vraag ook meteen extra’s, zoals kinderstoeltjes of een navigatiesysteem, aan.

Erik Groen, Managing Director Avis BeLux legt uit: “Het huren van een auto en er op uit trekken, is vaak een van de leukste vakantiebelevenissen. Het is begrijpelijk dat vakantiegangers, wanneer ze op hun bestemming aankomen, zo snel mogelijk op weg willen. Maar sommige zaken mogen bij het huren van een auto niet over het hoofd worden gezien. Avis heeft daarom een aantal tips opgesteld die vakantiegangers moeten helpen de huurtransactie vlotter te laten verlopen. Zo kunnen reizigers snel en met een gerust gemoed op weg.”

De belangrijkste tips zijn:
Brandstof
Vermijd onverwachte kosten. Check voor vertrek wat de verschillende opties voor het terugbrengen van de auto zijn en welke uw voorkeur wegdraagt. Bij Avis kunt u op voorhand beslissen of Avis instaat voor het terug voltanken van de wagen na de huur. In dit geval kunt u gewoon uw wagen leeg inleveren. U kunt ook de wagen zelf voltanken of, als u bv geen tijd meer hebt gehad om nog langs een tankstation te rijden, de auto toch leeg binnenbrengen en de brandstof achteraf betalen.

Verzekering
Zorg dat uw verzekering in orde is wanneer u een auto huurt en dat u weet wanneer de verzekering tussenkomt. Bij Avis zijn de basisverzekeringen steeds inbegrepen. Tegen een kleine meerprijs kan de vrijstelling verminderd en in sommige gevallen volledig afgekocht worden. Soms kunt u terecht bij een externe autoverzekeraar, maar weet dat u, in geval van conflicten , altijd eerst de verhuurfirma zult moeten betalen en u zich nadien tot de externe verzekeraar zult moeten richten.

Verhuurperiode
Niets frustreert vakantiegangers meer dan vertragingen, maar toch komen ze voor. Bouw dus marge in bij het oppikken en afleveren van uw huurwagen. Zorg er ook voor dat u zelf op tijd bent met het terugbrengen van uw huurwagen. Huurperiodes lopen meestal per 24 uur, dus een kleine vertraging kan een extra kost betekenen.

Huurovereenkomst
Lees de kleine lettertjes ! Hoe verleidelijk het ook lijkt om blindelings te tekenen en in de wagen te springen, het lezen van kleine lettertjes duurt minder lang dan u denkt. Zo voorkomt u heel wat onaangename verrassingen. Grote verhuurbedrijven hebben contracten in verschillende talen, vraag daarom om een overeenkomst in uw taal van voorkeur.

Achter het stuur
Als u eenmaal de sleutels hebt gekregen, controleer dan eerst of er geen schade is aan het voertuig. Check ook of de staat van de wagen overeenkomt met de beschrijving op papier. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om te wennen aan de nieuwe wagen. Kijk waar de lichtschakelaar en ruitenwissers zich bevinden. Stel de zetels en spiegels goed af en controleer op blinde hoeken. Zorg dat u weet of men links of rechts rijdt en wat de snelheidsbeperkingen zijn. Vergeet ook zeker niet de gps in te stellen voor u vertrekt.
EINDE

AVIS CHECKLIST VOOR AUTOVERHUUR
Voor het vertrek
  - Boek op voorhand zodat u een ruime keuze hebt.
  - Kies voor welke periode u de wagen nodig hebt, rekening houdend met aankomst- en vertrektijden en eventuele vertragingen.
  - Bekijk welke verzekeringsopties voor u het interessantst zijn.
  - Controleer of uw verhuurder de verzekering heeft die u het meest geschikt vindt.
  - Als er kinderen meereizen, reserveer dan indien nodig kinderstoelen.
  - Neem uw rijbewijs mee.

In het verhuurbedrijf
  - Lees de verhuurovereenkomst voor u tekent.
  - Kies de brandstofoptie die het best past bij uw planning.
  - Zorg dat u de weg kent en/of huur een gps bij het verhuurbedrijf.
  - Zorg dat u de wegcode kent: aan welke kant wordt er gereden? Wat zijn de geldende snelheidsbeperkingen ?
  - Check grondig of uw auto onbeschadigd is.
  - Leer de auto kennen en pas zetels en spiegels aan. Kijk of u een geschikte kredietkaart of bankkaart hebt om eventuele tol te betalen. Het verhuurbedrijf kan u vertellen of uw betaalmiddel geschikt is.
  - Zorg dat u het telefoonnummer van het verhuurbedrijf bij hebt voor het geval u onderweg vragen hebt.
  - Kijk wat er in de overeenkomst staat over het buiten de openingsuren terugbrengen van de wagen.

Over Avis
Avis Rent A Car System, LLC en de verschillende dochterondernemingen vormen samen één van ‘s werelds best gekende autoverhuurmaatschappijen, met ongeveer 5.200 vestigingen in meer dan 165 landen. Avis heeft een lange traditie in innovatie binnen de autoverhuurindustrie en is een van ‘s werelds topmerken op het gebied van klantenloyaliteit. Avis is eigendom van Avis Budget Group Inc. (NASDAQ: CAR) en voert het merk in licentie over de hele wereld.
Klik op www.avis.com en www.avis.be voor meer informatie.
OP VAKANTIE GAAN BLIJFT BELANGRIJK VOOR BELG

28 procent vindt reizen een absolute noodzaak

Brussel, 4 mei 2012 - Belgen vinden op vakantie gaan erg belangrijk, ook in economisch mindere tijden. Voor 28 procent van de Belgen is regelmatig een rustpauze inlassen zelfs een absolute noodzaak; 39 procent neemt verlof zodra dat financieel mogelijk is. Vakantie staat voor de Belgen niet noodzakelijk gelijk aan verre, exotische reizen. Een citytrip of een vakantie in eigen land zijn eveneens erg populair. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van autoverhuurmaatschappij Avis Budget EMEA Ltd, waar ook 251 Belgen hun vakantiegewoontes nader verklaarden*.

Erik Groen, Managing Director Avis BeLux: “Vakantie staat voor de Belgen gelijk aan ‘er even tussenuit zijn’. Buitenlandse reizen blijven het erg goed doen, maar ook een kort tripje in eigen land of een citytrip zijn erg in trek. Het valt op dat de Belgen creatief zijn in het zoeken naar nieuwe en aantrekkelijk vakantiemogelijkheden, ook dichtbij.”


Digitale ontdekkers
Zoals te verwachten boeken Belgische vakantiegangers vooral op het internet: maar liefst 72 procent van de ondervraagde Belgen vonden hun soelaas online. Bij de jongeren (18- tot 24-jarigen) ligt dit percentage nog hoger: daar boekt 84 procent online.

Voor het overgrote deel van deze jongeren (87 procent) is het ook belangrijk om op vakantie toegang te hebben tot het internet. 26 procent vindt dit zelfs een ‘essentieel’ gegeven. Dergelijke resultaten beklemtonen het belang van een goede online zichtbaarheid. Reisorganisaties en –bedrijven moeten de kans dan ook grijpen om met nieuwe tools en applicaties op deze trend in te spelen.

“Avis biedt al langer mobiele internetoplossingen aan. Zo kunnen klanten in België gebruik maken van een iPhone- en Blackberry-applicatie om waar dan ook hun wagen te boeken of hun reservaties te beheren. Ook op vlak van social-media blijven we niet achter. We houden onze vinger op de pols en streven ernaar zo toegankelijk mogelijk te zijn voor onze klanten.” aldus Erik Groen.

Service blijft belangrijk
Ondanks de verschuiving naar online boeken, blijft voor 46% van de respondenten een goede kwaliteit en een persoonlijke dienstverlening een topprioriteit bij de keuze van de reisorganisator.

Daarnaast is 69 procent van de Belgen ook op zoek naar meer flexibele reisformules en –aanbiedingen. 50 procent wil graag toegang tot volledig geautomatiseerde boekingssystemen of check-in-diensten en nog eens 50 procent wil na het boeken meer flexibiliteit om de reservatie te kunnen aanpassen.

Erik Groen: “Consumenten verwachten nog steeds de hoogste kwaliteit en dienstverlening, en dat in combinatie met alle voordelen van snelheid en flexibiliteit die online boeken biedt. Onze klanten boeken eenvoudig en snel online, maar kunnen ook even snel hun boeking aanpassen of zelfs annuleren als dat nodig blijkt. Wij staan tenslotte in dienst van de klant, wat wil zeggen dat wij ons aanpassen aan hem, niet omgekeerd.”


- EINDE -

*Online onderzoek uitgevoerd onder 2,500 respondenten uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Nederland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In België warden 251 antwoorden teruggestuurd, waaronder 104 Nederlandstalige en 147 Franstalige antwoorden.

Over Avis
Avis Rent A Car System, LLC en de verschillende dochterondernemingen vormen samen één van ‘s werelds best gekende autoverhuurmaatschappijen, met ongeveer 5,240 vestigingen in meer dan 166 landen. Avis heeft een lange traditie in de autoverhuurindustrie en is een van ‘s werelds topmerken op het gebied van klantenloyaliteit. Avis is eigendom van Avis Budget Group Inc. (NASDAQ: CAR) en voert het merk in licentie over de hele wereld.
Klik op www.avis.com en www.avis.be voor meer informatie